O blogu

Zašto blog?

informatika i tehnikaVeć duže vreme razmišljam o kreiranju bloga sa ovom tematikom. Razlozi su jednostavni. Nakon par godina provedenih u nastavi i radu sa učenicima sam zaključila da će mi biti potreban ogroman prostor za smeštanje materijala koji koristim na časovima. Naročito zbog različitih nastavnih programa (različiti razredi i različite škole su u pitanju) 🙂

Oblast informatike i tehnike je široka, a učenici su sve češće počeli da postavljaju pitanja nalik ovim: ,,A gde to možemo pronaći na internetu?“ ili ,,Da li nam možete poslati linkove za učenje kod kuće ili nam poslati na e-mail?“ Mislim da je ideja o pokretanju bloga veoma korisna zbog rešavanja ovakvih i sličnih primera.

Ideja je na samom početku, tako da je blog za sada zamišljen kao pomoć učenicima i meni. Primećujem da sve što ima veze sa internetom i podacima koji se ne nalaze iskljičivo u udžbeniku ili svesci, sve više postaje zanimljivo učenicima. Ako ništa drugo, nadam se da će između dva „tweet-a“, „like-a“ ili „upload-a“ uspeti da ovde pronađu informacije koje su im potrebne, nešto što ih zanima ili nešto što će ih podstaći da još više razviju svoja interesovanja iz ovih oblasti.

I kao što bih ja često znala da ubacim na kraju prezentacije ili  svog izlaganja:

I na krajuuuu…

„Nekada je potrebno učiniti samo prvi korak.“

Postavi komentar